laupäev, 21. detsember 2013

Jalgpall

MTÜ Hiiumaa Jalgpall tõmbas täna joone alla 2013. aasta hooajale ning seadis sihte tulevikuks.



Ühingu juhtgrupi liige Georg Linkov teatas, et veidi rohkem kui aastaga on õnnestunud koondada pea 200 inimest. Hiiumaa Jalgpalli tegevustega on seotud 42 täiskasvanut, 20 noorliiget ning 127 last. Ühingul on 9 regulaarselt treenivat treeningrühma üle saare, keda juhendavad kuus kvalifitseeritud treenerit. MTÜ juhatusse kuuluvad Argo Vasar ja Kaupo Valting.

Vaadates tagasi 2013. aastale, võib tõdeda, et aasta oli aktiivselt sisustatud. 
Jaanuaris viidi läbi rahvajalgpalli treenerite koolitus, tulemuseks 13 treenerit. Veebruaris aga jalgpallikohtunike koolitus, tulemuseks 10 kohtunikku.
Märtsis viidi läbi maailmas enneolematu jalgpallimäng, Saaremaa-Hiiumaa maavõistlus parvlaev Muhumaa pardal. Saaremaa-Hiiumaa maavõistlus ning Hiiumaa MV jalgpallis naistele ja meestele toimusid juunis.
Noortega osaleti Saaremaa CUPil ja Eesti MV sarja D1 vanusegrupis. Koostöös Eesti Jalgpalliliiduga viidi augustis läbi nädalapikkune jalgpallilaager 44 lapsele. Kaks naist, Jaanika Küttim ning Jaana Üksik mängisid FC Kuressaare ridades Eesti MV esiliigas. Mehed mängisid Kärdla Linnameeskonnaga II ja IV liigas. Ja tegelikult saaks rida jätkata.

Linkov tõi välja ka sponsorid, kes selle kõik võimalikuks tegid. Suurtoetajad Hiiu Kalur ja Dagöplast. Teised head toetajad Erply, MP Nurst, Hiiumaa Tarbijate Ühistu, GMP Grupp, Recado Meedia, Kultuurkapital, Hiidlaste Koostöökogu Leader meede, Sõnajala hotell, Selver, Saku ja Vivasport, Marge Lemps Fred og Torsk, Salva Kindlustus, Hiiumaa Spordiliit, Kärdla linn, Elpa, Vesset ja Hiiu Maakonna Tuletõrjeühing, Näkman SAT, Kerttu Sport.

Vaadates tulevikku, otsustati tuleval hooajal IV liigas vaheaasta teha ning jätkata ühe võistkonnaga. Eesmärgiks tekitada rohkem meeskonnasisest konkurentsi eri positsioonidele. Samas läbi panustamise rahvaliigale laiendada ka maakonnas jalgpalli kandepinda. Kui sel aastal osales rahvaliigas kolm nais- ja seitse meeskonda, siis uuel aastal on oodata uute võistkondade loomist. Tõenäoliselt ei saa uuel hooajal rahvaliigas registreeritud jalgpallurid (kes mängivad Eesti MV kusagil liigas) üldse kaasa teha. Varem võis igas tiimis olla kaks registreeritud mängijat. See annab rahvaliigale järelkasvu arendamise ülesande kõrgemate liigade tarvis, samas tahetakse tõmmata selge joon harrastajate ning kõrgema taseme mängijate vahele.

Statistilise poole pealt saab välja tuua neli meest, kelle õlul lasus hooaja põhikoormus. 30 ja enam liigamängu said kirja Sander Laur, Aivo Jõeleht, Hendri Tärnu ja Imre Riik. 14 tabamusega olid suurimad skooritegijad Tärnu ja Heimar Havik.

Hiiumaa Jalgpall tõi välja ka 2013. aasta parimad. Aasta treeneri tiitli teenis Jaanika Küttim. Aasta spordiedendaja oli Hergo Tasuja. Aasta vabatahtlik Kaljo Pihlamets. Aasta organisaator Tõnis Saarnak
Parim meesmängija rahvaliigast- Marko Pruunlepp
Parim naismängija rahvaliigast- Jaana Üksik
Parim IV liiga mängija- Aivo Jõeleht
Parim II liiga mängija- Guido Kutser
MVP (most valuable player) - Tanel Lips


MTÜ Hiiumaa Jalgpall loodi 16.07.2012 ning ühingu peaeesmärgiks on arendada jalgpallimängu, luues võimalused lastele ja noortele õppida jalgpalli oma ala professionaalide käe all ning panna omandatud oskused proovile erinevatel võistlustel nii Eestis kui ka välismaal (B7 saarte mängud). Teiseks peaeesmärgiks on arendada jalgpallikultuuri ja jalgpalli kui elustiili.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar