esmaspäev, 13. oktoober 2014

Tennis

11. ja 12. oktoober tenniseplatsidel

Veel ei saa kaljukindlalt väita, et sellel sügisel Hiiumaa Tenniseklubi väljakutel enam ühtegi võistlusmängu ei mängita. Kuid see, topelteitusega alanud kirjutis toob lugejani positiivse ülevaate 11.oktoobril startinud ja rahvakalendri järgi lõikuspühal finišeerinud "igamehe paarismängudest", mis vähemalt nime pooolest hooaega lõpetavatena välja kuulutatud said. 
Noorte osakonna liikmete võistlusest laupäeva ennelõunal võttis osa kuus paari. Tihe sõel (7-punkti kiired lõppmängud kõik kõigiga läbi mängides) andis esikohamedalid paarile Quentin Apri ja Lill Kagadze, aga ühegi võidetud mänguta ei jäänud sellest rõõmsameelsest seltskonnast keegi.

Ringiga medalist medalini: Quentin Apri, Johanna Aaslepp, Kevin Mäetagas, Oliver Matto, Aulis Aunapuu, Sander Roosimäe, Katariin Kokla, Laura Salusoo, Aivar Lukk, Berit Tikenberg, Mirjam Süsi, Lill Kagaze.

Õhtupoolikul, siis kui päike veel kogu oma võimsusega Kärdlat kuldas ja nagu prožektorist läänekaarde vaatajale otse silma siras, läksid lahti mängud täiskasvanutele ja klubi noorliikmetele.
Jällegi saime täis nii korraldajale kui mängijatele endilegi meeldivaima, 8 paariga võistlustabeli. Kaks segapaari täienduseks meespaaridele siin "igamehe paarismängu" printsiibi järgi kokku siiski ei sattunud. Igaüks valis endale paarilise ise. Pärast kolme vooru lühiformaadis kolmesetilisi mänge, ja kui ka päike hõrenenud lehestikuga puulatvade taha ükskord ometi kinni oli jäänud, oli võitluslik ja samas meelelahutuslik kokkusaamine tennisväljal ühele poole saanud. 
Kõik kolm vastast õnnestus üle mängida paaril Oliver Tatar ja Kaspar Kibuspuu. Ühe kaotusega (3/1 2/3 3/10), ja seda finaalis, tuli leppida ennegi koos mänginud sõpradel Ruudi Kasser ja Andres Tammeveski.
Kaotatud mäng poolfinaalis ei lubanud kõrgemale kolmandast kohast klubi noorliikmeid, Hardy Klaasi ja Richard Estat. Samuti vaid ühe kaotusega, mis saadud kohe esimeses voorus, maandusid lõpuks viiendal kohal visad rivaalid noorteklassi üksikmängus, Alo Altement ja Georg Linkov.

Alo Altement, Georg Linkov, Krista Pärn, Ruudi Kasser, Andres Tammeveski, Martin Kagadze, Piret Lauri pealtvaatajana, Maarika Matt, Oliver Tatar, Kaspar Kibuspuu, Tanel Malk, Kevin Kasser Aare-Villu Kattel, Margus Kastein, Tõnis Pärn, Hardy Klaas ja Richard Esta pärast esimest mänguvooru.


Hetk viimasest mänguvoorust. Kaspar Kibuspuu ja Oliver Tatar on jäänud huviga vaatama, kuidas lahendab kõrvalväljakul olukorra Georg Linkovi paarimees.  Taamal on oma mängust haaratud Richard Esta, Hardy Klaas ja Tõnis Pärn.

Pühapäeva hommikuks kavandatud mängud viisid kokku valiku klubi noorte osakonna liikmetest, noorliikmetest, klubi liikmetest, tennise ABC grupis harjutajatest. Nendega oli hea liita ka Kersti, kes oma taas reketiga platsile tulemise soovi teostamiseks juhtumisi selle nädalalõpu valis.
Loodetust pisut väiksemaarvuline koosseis vastas klassikalise "igamehe paarismängu" kaanonitele ja ka paarid komplekteeriti nii, nagu see sel puhul tavaks on. Võistlusel osalenutest reitingut ja eksperthinnangut appi võttes moodustunud pingereast viidi paarilistena kokku esimene ja viimane, teine ja eelviimane jne.
Sarnaselt eelmisel päeval toimunule, kuid nüüd 10-punkti kiirete lõppmängudega võistlustabeli loosimisel saadud number 4 põhjal tajusid oma võiduvõimalust Johanna Aaslepp ja Quentin Apri. Just samapalju vastaseid õnnestus neil ka võita. Krista Pärn ja Tiia Liibert edestasid omavahelises mängus saavutatud võidu tõttu ja tõrjusid komandale kohale paari Kaisa Malk ja Aulis Aunapuu. Ka teised kolm paari said vastaste üle kes võidu, kes kaks ja hea emotsioon valdas kõiki.

Tagareast ringiga ette: Kaisa Malk, Tõnis Pärn, Aulis Aunapuu, Krista Pärn, Katariin Kokla, Anni Saar, Evelin Lukk, Kersti Räis, Tiia Liibert, Quentin Apri ja Johanna Aaslepp.

Kahju vaid, et just nüüd, kui mäng suvega juba päris hästi käppa saadud ja väljakud ka veel heas seisus, tuleb ilma jahenedes välishooaeg lähinädalatel ikkagi lõpetatuks kuulutada.
Ent seni, kui vihm ei sega ja külm harrastajatele, aga ka platsidele liiga ei tee, jätkub tegevus väljas.

Tiiu Masing  (autori fotod)                                                                                                  
13. oktoober 2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar