teisipäev, 4. november 2014

Korvpall

Hiiumaa parim korvpallur Martin Paasoja vedas koduklubi Rapla TYCO meistriliigas viienda võiduni. Samas ootab noormeest ees põlveoperatsioon.
Martin Paasoja Eesti U-20 koondise vormis. Foto: Egon Tintse

TYCO Rapla alistas laupäeval võõrsil Valga Maks ja Mooritsa 83:68. Võitjaile tõi Ernestas Ežerskis 24 (vabavisked 10/11) ja Martin Paasoja 19 punkti (kahesed 5/8, kolmesed 3/7), lisaks 6 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu.
Paasoja mängis Valga vastu peaaegu 37 minutit! Hiidlase rolli meeskonnas näitabki kõige ilmekamalt asjaolu, et puhkust anti talle vaid kolm minutit.
Rapla on hooaega väga hästi alustanud, koduliigas ollakse viie võidu ja ühe kaotusega teisel kohal, Kalev/Cramo järel. Balti liigas juhitakse C-alagruppi kolme võidu ja ühe kaotusega.
Korvpalli Eesti meistrivõistlustel on Paasoja toonud keskmiselt 14 punkti mängus, Balti liigas 11,3 punkti.
Nüüd aga ootab tagamängijat ees operatsioon. TYCO Rapla korvpalliklubi peatreener Aivar Kuusmaa sõnul tuli vastu võtta otsus – kas mängida hooaeg valuvaigistite toel või minna lõikuslauale, millest taastumine võtab kolm kuud aega. Otsustati teise valiku kasuks.
Paasoja ütles, et see probleem on teda vaevanud pikemat aega.
„Mul on „hüppaja põlve“ vigastus ja see on mul olnud pikemat aega,“ lausus korvpallur ja lisas, et vahel annab põlv rohkem, vahel vähem tunda.
„Näiteks sel suvel ei olnud midagi viga. Samas nüüd see hooaeg hakkas jälle tunda andma ja kuna olen proovinud igasuguseid erinevaid ravivõimalusi ja need pole aidanud, siis nüüd tuli vastu võtta otsus, et tuleb lõikusele minna.“
Seni ei ole Paasoja valuvaigistite toel mänginud, ent kui ta valinuks variandi hooaeg lõpuni mängida, pidanuks kehvematel päevadel tõenäoliselt tablette neelama.
Operatsiooni kasuks valima kallutas korvpallurikarjäär, mis noorel mehel alles ees. „Karjäär on veel ees ja mida rutem selle põlve jama korda saab, seda parem,“ oli Paasoja otsekohene.
Laupäevases mängus põlvevalu Rapla meeskonnas sel hooajal üheks liidriks kujunenud hiidlast ei häirinud.
„Valga mäng tuli ka sellepärast hästi välja, et mõtlesin enne mängu, et see on mul viimane mäng lähiajal. Üritasin mängu nautida ja sellest rõõmu tunda. Nagu näha, tuli hästi välja,“ hindas Paasoja, kes lõikuslauale istub nädala jooksul.

Loodetavasti on noormees taas rivis, kui ees ootavad hooaja tähtsamad ehk kohamängud. Samas kinnitas ta, et esmatähtis on põlv korralikult terveks ravida ja taastusravis ei tohi millegagi kiirustada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar