esmaspäev, 28. oktoober 2013

Jalgpallihooaeg lõppenud

Jalgpalli liigahooajale pandi korralik punkt, kui pühapäeval alistati Viljandi JK Tulevik II koduväljakul 2:1.
II liiga hooaja viimast mängu hoidis peakohtunikuna ohjes Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. Etteruttavalt võib öelda, et tavapärast penaltit seekord hiidlaste vastu ei määratud. Samas mõjutas Pohlak siiski mängu käiku.
Esimese poolaja keskel teenis Teet Kaasik kohtunikuga mittenõustumise eest kollase kaardi. See küttis aga noormehe üles ja järgmise rünnaku lahendamise võttis ta enda peale. Tulemuseks tugev pealelöök, mis väravavahile püüdmatult võrku lendas. 1:0 Kärdlale.
Teisel poolajal mäng võrdsustus ja mulkidelgi oli võimalusi, millest üks realiseeriti. Aga Heimar Haviku resultatiivne kontrarünnak tähendas, et 2:1 võiduga teenisid hiidlased tabelisse kolm punkti juurde.
Pohlak, kes enne avavilet hoiatas, et lubab jõulist mängu, andis poolajal Kärdla treeneritele õpetussõnu. „Trennides tuleks rohkem kehamängu praktiseerida, see on mängu normaalne osa,“ oli juhiste põhisõnum.
Samas pärast mängu tunnustas ta Linnameeskonda, et seisu võrdsustumise järel „tekkis hasart ning noored mehed võitlesid hingega“.

Samas teenitud kolm punkti ei muutnud turniiritabelis midagi. Kärdla LM lõpetas II liiga 14 punktiga 14. kohaga. Puhtalt statistikat vaadates võttis kehv resultatiivsus- 35 väravat 26 mänguga- võimaluse kõrgemale lõppkohale. Aga saadud kogemuste najal võib uueks hooajaks kõrgemaid eesmärke seada küll.


Kärdla Linnameeskonna noortevõistkond mängis sel hooajal jalgpalli D1 vanuseklassi III liigas. Hooaeg lõpetati viienda kohaga kuue võistkonna seas.
Noortetreener Kaljo Pihlamets ennustas juba kevadel, et see aasta kulub kogemuste hankimiseks. „Meil ei ole piisavalt õiges vanuses poisse, enamus on lubatust nooremad. Kuigi poisid on väga tublid ja arenevad silmnähtavalt, siis suuri illusioone ei loo,“ ütles Pihlamets hooaja eel.
Tabelisse vaadates on näha, et kogemusi saadi, esikoha nimel kaasa ei räägitud. 15 mänguga koguti kolm võitu ehk üheksa punkti. Ise lõid hiidlased 22 väravat, endale lasti lüüa 90.
Selja teha jäi seitse punkti kogunud Läänemaa JK. Võitis Pärnu JK Vaprus, kes tunnistas vaid võite, lõpetades väravate vahega 154:7.
Poole hooaja pealt asus poisse treenima Jaanika Küttim, kes vaatab aastale tagasi positiivselt. „Minu arvates läks poiste hooaeg hästi. Vaatamata mitmetele kaotustele võitlesid nad viimaste mängudeni innukalt,“ tunnustas Küttim noori.
Ka Küttim tõi välja vastaste vanuselise üleoleku, mis avaldus ka füüsilistes parameetrites. „Ent see kogemus annab meile eelise järgmiseks hooajaks,“ on treener optimistlik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar