laupäev, 30. märts 2013

Ajalooline jalgpallilahing

Täna tehti mitte ainult Hiiumaa, vaid kogu Eesti jalgpalliajalugu. Kell 1230 Heltermaalt Rohuküla poole väljunud parvlaeval Muhumaa kohtusid minijalgpallis Hiiumaa ja Saaremaa esindused.
Keset Väinamerd mängitud kohtumise võitis vaatamata kaotatud avapoolajale tulemusega 4:1 Hiiumaa.
Mõlemapoolsete võimalustega alanud kohtumises haarasid juhtohjad saarlased, kui juba kolmandal minutil Mait Erlenbach meie satsi väravavõrku sahistas. Teise poolaja alguses lõid aga hiidlased- Heimar Havik 2 ja Tanel Lips- kolme minuti jooksul kolm väravat ja sellega olid lõunanaabrid murtud. Viimasel minutil vormistas Georg Linkov lõppseisuks 4:1.
"Ütleme nii, et täiesti loogiline. Esimene poolaeg olime üle ja olime eduseisus. Teine poolaeg hiidlased panid kõvasti juurde ja meil justkui pärast esimest poolaega võistkond võttis liiga rahulikult," vahendas Soccerneti reporter Kasper Elissaar kaotajate peatreener Jan Važinski kokkuvõtet.
Heitluse korraldaja, Kärdla linnapea Georg Linkov arvas samuti, et lühike poolajapaus aitas mängu hiidlaste kasuks kallutada. "Esimesel poolajal jäime ühe väravaga taha, aga siis sellel lühikesel joogipausil sai mehed kokku võetud ja öeldud, et ärme mängi nii palju tehniliselt, vaid mängime kogemuse peale - üritame standardolukorrad enda kasuks pöörata," kirjutas Soccernet.
Hiiumaa ja Saaremaa omavahelised kohtumised vutimurul on meeldiv traditsioon. See küll katkes vahepeal aastateks, ent taastati kahe aasta eest. Järgmine kord kohtuvad saarte esindusmeeskonnad 21. juunil Kärdla linnastaadionil. Siis juba päris murul.


Hiidlased mängu eel.

Rohkem pilte:
Urmas Lauri

Videod:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar