teisipäev, 27. august 2013

Rahvaliiga võitis taas Valgu

Rahvaliiga teine hooaeg lõppes Hiiumaa alagrupis taaskord Valgu võiduga. 

Valgu tiim. Foto: erakogu

Seitsme võistkonna turniiril, kus kodus-võõrsil süsteemil mängis iga tiim tosin mängu, lõpetas Valgu puhaste paberitega ehk võitis kõik mängud.

Kogutud 36 punkti teenimiseks lõi Valgu täpselt 100 väravat. Kui sisse lastud 19 väravat on liiga parim näitaja, siis kolmanda-neljandana lõpetanud Emmaste Sõdalased ja FC Kärdla United skoorisid rohkem, vastavalt 111 ja 105 korral.

Samas peale Valgu teised kaitsetööle väga ei panustanud, sest teine-kolmas ses arvestuses olid Tubala Kaagid ja FC Käina, lastes oma võrku 44 ja 45 palli. Ülejäänutele löödi aga pea sada või isegi rohkem väravat.

Teise koha teenis 29 punktiga FC Käina. 22 punkti teeninud Emmaste oli kolmas ja 18 punkti kogunud FC Kärdla United neljas. Järgnesid Tubala Kaagid 10, Käinakad-Kärdlakad 9 ja Käina United 6 punktiga.

Vastasmeeskonna väravavahtide tuju rikkusid enim Eesti meistrivõistluste IV liigas mängiva Kärdla LM Dagöplast ründajad Heimar Havik, Marko Pruunlepp ja Erki Saar, kes sahistasid võrku vastavalt 38, 34 ja 30 korral. Rahvaliigas esindasid nad tiime Kärdlakad-Käinakad, Emmaste Sõdalased ja Valgu. Nimelt on rahvaliigas lubatud igal tiimil kasutada kahte Eesti MV teises kuni neljandas liigas pallivat mängijat.

Üle 20 tabamuse said kirja ka FC Kärdla United mängijad Ken Pähn ning Marko Nurk, kes lõid vastavalt 27 ja 21 väravat. Hooaja jooksul löödi ka 10 omaväravat. Eriliselt "hiilgas" Emmaste Sõdalaste kaitsemängija Arvo Piil, kes suutis ühes mängus kaks omaväravat sepistada. Kogu skooritabel on nähtav siin.


Rahvaliigas mängib üle Eesti 170 tiimi, kes on regionaalsetel alustel jagatud 16 alagruppi. Iga grupi kaks paremat pääseb play-off mängudele. Eelmisel aastal tuli Hiiumaa kahel paremal- Valgul ja Tubala Tuulikutel seal esimeses ringis kaotus vastu võtta. Selle aasta paarid pole veel loositud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar