reede, 10. mai 2013

Isamaaline fitness


Kolmapäeval sai lõpplahenduse sügise alanud võistlussari Isamaaline fitness. Taaskord pälvis üldvõidu Marko Kallas.

Sarja eestvedaja Tiit Madalvee ütles Palade staadionil, et tõenäoliselt (kõigi aastate protokolle käepärast ei olnud ja need ei ole praeguseks ka spordiblogini jõudnud) oli tegemist Kallase kolmanda üldvõiduga.

Kui eelmisel aastal ei saanud viimasel etapil osaleda Revo-Kaur Kreegi ja kaotas seetõttu ka käeulatuses olnud esikoha, siis seekord pidi kõrvale jääma Kallas. Ent kuna tema lähim konkurent Valter Kiislar laskejooksus ebaõnnestus ja teisedki üllatada ei suutnud, teenis Kallas ka jooksmata esikoha.

Laskejooksu võitis Hergo Tasuja, kes 3 km raja läbis ajaga 12:48. Teine oli Eiko Vahter, kes mõlema lasketiiru järel täpsema laskjana liidriks tõusis. Tema aeg 12:58. Kolmas oli Eiko vend Elar Vahter ajaga 13:39.

Eiko Vahter

Kokkuvõttes teenis Marko Kallas 642 punkti. Vaid viie silma kaugusele jäi laskejooksuga 110 punkti teeninud Eiko Vahter. Kolmas oli 612 punktiga Kaupo Känd, laskejooksu aeg 18:56 ja punkte 67. Vaid 26 punkti ajaga 20:14 teeninud Valter Kiislar jäi 598 punktiga neljandaks.

Kaupo Känd, autasustavad Uno Kõiv ja Tiit Madalvee

Võistkondlikult oli taaskord parim Hiiumaa Politsei duo- Kallas ja Känd. Poodiumile mahtusid veel Hiiumaa Ametikooli kaks võistkonda.

Koolinoorte seas võitis viimase etapi ajaga 13:08 Julius Mänd (Palade). Veidi rohkem kui minutiga kaotas Marko Pruunlepp (Emmaste), kellest nelja sekundi kaugusele jäid omakorda Reven Köster ja Joosep Jürimäe (mõl. Palade).

Julius Mänd

Sarja kokkuvõttes oli parim Köster 476 punktiga, talle järgnes Jürimäe 412 punktiga. Kolmas 391 punktiga oli Hendrik Reinpal, samuti Palade koolist.

Reven Köster

Paladel toimunud laskejooksu etapp oli sarja neljas osavõistlus. Esmalt võisteldi minuti jooksul kätekõverduste, kõhulihaste ja lõuatõmmete sooritamises. Seejärel korrati sama kahe minuti jooksul. Kolmas etapp tähendas sangpommi tõstmist ja lamades kangi surumist korduste arvu peale.

Kui koolinoortest kanti lõpp-protokolli 108 nime, siis tõe huvides tuleb märkida, et vaid Palade õpilased osalesid kõigil neljal etapil. Mehi osales 21, sealjuures kõigil etappidel kuus.

Võistlussari on Tiit Madalvee poolt ellu kutsutud, et valmistada noormehi ette ajateenistuseks. Ka võistlusalade puhul on eeskujuks võetud kaitseväe ning NATO testid. Lisaks Madalveele andsid oma panuse võistluste õnnestumiseks Uno Kõiv ja Heli Tuisk.

2 kommentaari:

  1. Kus on pilt Marko Kallasest? Pealkiri sellele justkui viitaks aga piltidel on kõike muud.
    Sai temaga lapsepõlves koos orienteerutud.

    VastaKustuta
  2. Nagu loos kirjas "siis seekord pidi kõrvale jääma Kallas.", Marko Kallas finaaletapil osaleda ei saanud. Kahjuks pole Spordiblogil temast ka varasemast pilte.

    VastaKustuta