reede, 13. september 2013

Juhe võitis Moskvich liiga karika

Eesti autospordi liidu rahvasprindisarja võitis Moskvitšide arvestuses Hiiumaa rallisportlane Martin Juhe, vahendab Hiiu Leht.

Viimasel etapil, 7. septembri Keila rahvasprindil, jäi Juhe neljandaks, kuid sellest sarja­võiduks piisas. Ühtlasi võitis ta ka Moskvich liiga sprindikarika, mis antakse kätte liidu aastalõpupeol.
Juhed, koos Martiniga on autos kaardilugejast vend Rain Juhe, on tänavusest kaheksast rallisprindist võitnud neli võistlust, tulnud ühe korra teiseks, korra kolmandaks ja kaks korda neljandale kohale. See on parim tulemus alates 2008. aastast kui Martin Juhe rallit sõidab.
Kogenud rallisõitja Argo Nurs, kes juhib MTÜd Moskvich Liiga ja MTÜd Hiiu Ralli, iseloomustas Martin Juhe sõidustiili kui julget ja teravat.
Lisaks sprindile sõidab Juhe ka rahvaralli tava­distantse. Sealtki on tal sel aastal paar head kohta ette näidata: talvel esikoht Hiiumaalt, 18. augustil Läänemaalt teine koht.
Edukas on Juhe olnud ka HEPA Cup sarjas, kus ta oma “Mossega” sõidab koos palju võimsamate Žigulide ja VAZ-tüüpi autodega. “Õnn on minu õue peal olnud,” arvab Martin Juhe põhjuseks, miks ta neid edestab. Tänavu sai ta selles sarjas teise koha.
Martin Juhe ralliautoks on 1991. väljalaskeaasta masin ehk “pirukas”, millega kunagi sõitis Putkaste sovhoosi zootehnik. Rallisõitja meenutas, et leidis auto tänu sõpradele, kes seda ühel õuel seismas märkasid. Masina on ta nüüd ise oma kätega rallikõlbulikuks ehitanud.
Rallimees ütles, et autosõidupisik on tal küljes väikesest peale ja rallisõitjana on ta suuresti iseõppija.
Küsimusele, miks just Moskvitš sai sõiduriistaks valitud, selgitas Juhe, et see on odavaim lahendus oma lemmikala, rallispordiga tegeleda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar