esmaspäev, 23. september 2013

Nabile MM hõbe

Olümpiahõbe Heiki Nabi teenis pühapäeval Ungaris Budapestis maadluse maailmameistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses hõbemedali.



Nabi alistas poolfinaalis 6:0 kodupubliku ees võistelnud kogenud ungarlase Mihaly Deak-Bardose ja pääses finaali. Finaalis tuli tal tunnistada iraanlase Amir Aziz Aliakbari 4:0 paremust, kirjutab Hiiuelu portaal.

2006. aastal poolraskekaalus maailmameistriks tulnud, seejärel raskekaalu kolinud ja mullu Londoni olümpial esimese suure eduni jõudnud Nabi finaalivastaseks oli iraanlasest üllataja Amir Aliakbari, kes alistas poolfinaalis kolmekordse Euroopa meistri Riza Kayaalpi. Iraanlane on universiaadil sel aastal hõbedale tulnud, ent sarnaselt Nabile tulnud maailmameistriks poolraskekaalus - 2010. aastal.

Heiki Nabi läks täna avaringis vastamisi poolaka Kamil Blonskiga ning teenis kindla võidu punktidega 7:0. Järgmisena läks Nabi kaheksandikfinaalis kokku aseri Zaur Mehralijeviga ja sai 3:0 võidu ning pääses veerandfinaali. Veerandfinaalis alistas eestlane kasahh Nurmahkan Tinalijevi, Nabi asus matši 2:0 juhtima ja kolmanda hoiatuse järel kasahh ka diskvalifitseeriti.

Esimest korda maadles Nabi MM-tiitlile 2006. aastal, kui ta lõpuks teenis kuni 96 kg kaaluvate meeste seas esikoha.

Budapestis võisteldi uute reeglite järgi ja maadeldi kaks kolmeminutilist perioodi. Parterisse pannakse uute reeglite järgi vaid passiivsuse eest karistuse saanu, ja sedagi juhul, kui vastane seda soovib. Perioodide punktid liidetakse, viigiseisu puhul kuulutatakse võitjaks see, kes teeninud kallimaid punkte või saanud vähem hoiatusi. Kui kõik näitajad on võrdsed, määravad kohtunikud võitjaks aktiivsema maadleja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar