laupäev, 10. mai 2014

Rattasõit

Pühapäeval, neljandal mail oli suurem osa Eesti ratturitest- v.a. Euroopas pedaalivad profid- Viljandis Mulgi rattamaratonil.
Sellele Eesti suurimale maastikurattaüritusele eelnes laupäeval Viljandi tänavasõit. Viimase teeb eriti põnevaks ca 250m pikkune Trepimäe tõus, mida tuleb võtta sõltuvalt vanuseklassist 2 kuni 12 korda.
"Hiiumaa noorratturitel ei olnud sellest "mõrvarlikust tõusust ülesronimine" esmakordne katsumus. Seda on tehtud ka eelnevatel aastatel. Sellel aastal käidi seda kevadisel koolivaheajal ka eraldi treenimas," selgitas noorte toetaja Andres Kutser, treener Indrek Kutseri vend.
Ja vaev tasus end taas. Karmo Kutserile ei olnud võistlusel vastast ja võit oli "mäekõrgune". Robin Pruul saavutas 36 noormehe konkurentsis 10. koha. 
Indra Kutseril tuli N14 vanuseklassis alla vanduda vaid aasta vanemale tüdrukule ja tasuks II koht.

Pühapäeval startis Viljandis Estonian Cup sari 14. Mulgi rattamaratoniga. Sari koosneb 6 etapist. Nagu eelmistel aastatel, nii võistlevad ka tänavu noored poolmaratonidel. Viljandis oli distantsi pikkuseks 35 km. 
Ilm üritust küll väga ei soosinud, aga tingimused, ka halvad, on võrdsed kõigile. Kokku oli poolmaratoni stardis ligi 500 ratturit, kellest tulemuse sai kirja 447. 
Karmo Kutser lõpetas M14 vanuseklassis esimesena ning kaksikvõidu hiidlastele tagas Robin Pruul. Üldarvestuses andis noormeeste sõit vastavalt 5. ja 14. koha.
Indra Kutseril tuli startida poistest mitu rida tagantpoolt (stardikoht sõltub eelmise aasta tulemusest), aga see ei seganud head sõitu tegemast. N14/16 vanuseklassis saavutas ta tubli II koha ja üldkokkuvõttes talle 60. koht.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar