kolmapäev, 2. juuli 2014

Hiiumaa-Saaremaa

Reedel Salme staadionil peetud Hiiumaa-Saaremaa maavõistluses jalgpallis jätsid saarlased mõlemad võidukarikad koju. Kui naiste mängus said lõunanaabrid hiidlannade omaväravate toel suure võidu, siis mehed lõid võitja selgitamiseks penalte.
Esimesena jooksid muruplatsile mõlema saare naiskonnad. Seda esmakordselt ajaloos!

Avapoolaeg lõppes 4:0, ent kumbki tiim sahistas võrku kahel korral. Põhjus selles, et hiidlannad lõid kaks palli oma väravasse. Esimese väravalööjana Hiiumaa koondise eest kanti protokolli Külli Friedemann. Seda küll omaväravana.
Saaremaa naiskonna liider, Eesti koondise mängija Miina Kallas ütles, et saarlannade ülekaal oli suur. „Tuli välja see, et meie tüdrukud mängivad liigas, aga hiidlased mitte. Aga arvan, et kui hiidlased trenni teevad, läheb ka nende mäng paremaks,“ julgustas nelja värava autor vastaseid.
Teisel poolajal löödi kolm väravat veel ja mäng lõppes Saaremaa 7:0 võiduga.
Hiiumaa mängiv treener Jaanika Küttim oli vaatamata suurele kaotusele mänguga rahul. „Meie esitus oli väga hea ja 0:7 ei ole mingi katastroof,“ võttis ta õhtu kokku, lisades, et koondislane Miina Kallas tegi vastastel enamuse tööd ära. „Kui teda poleks olnud, oleks võib-olla seis ka teine olnud.“

Hiiumaa: Kersti Riil, Jaanika Küttim, Triinu Koppel, Ülle Paasoja, Külli Friedemann, Ande Suuster, Marge Vahter, Kirsti Kerves, Maret Pukspuu, Marika Koppel, Liisa Vara.
Vahetusest: Emma Kaups, Agnes Catren Pähna, Ave Tüür, Janne Nurk.

Mehed on taaselustatud traditsiooni alusel mänginud 2011. aastast saadik. Iga kord on kohtunik saarlaste kasuks penalti määranud. See kord said 11-meetri punktilt lüüa ka hiidlased.
Mõlemapoolsete võimalustega kulgenud alguse järel näitas 41. minutil oma mängijatarkust FC Flora poolkaitsja Andre Frolov, kes vastase tagasisöödu vahelt noolis ja hiidlased 1:0 ette viis.
Teise poolaja alguses sai kiirrünnakus hea läbisöödu Sander Seeman, kes külmavereliselt palli kunagise FC Kuressaare väravavahi Gustav Kotkase selja taha lükkas. 1:1. Nii jäi lõpuvileni.
„Siin oli päris tuline! Teisel poolajal läks päris rabistamiseks ja võitluseks. Isegi närviliseks, et päris suure mängu tunne oli sees,“ kirjeldas platsil valitsenud õhkkonda ainus meistriliiga mängija Frolov.
Järgnes penaltithriller, mille käigus oli hiidlastel kolm korda võimalik võit võtta. 


Mängujärgsed penaltid: Sander Laht 1:0, Martti Pukk 1:1, Sander Seeman 2:1, Andre Frolov 2:2, Amor Luup 3:2, Heimar Havik 3:3, Margus Rajaver ei realiseerinud, Karl Joan Kastein 3:4, Märt Kluge 4:4, Tõnis Koppel ei realiseerinud, Priit Suluste ei realiseerinud, Algis Kelder ei realiseerinud, Jaanis Kriska ei realiseerinud, Teet Kaasik ei realiseerinud, Roland Kütt 5:4, Timo Vares 5:5, Mario Stern 6:5, Sander Laur 6:6, Stenver Matt 7:6, Janno Johanson 7:7, Aleks Lesk 8:7, Gustav Kotkas ei realiseerinud.

Hiiumaa peatreener Kaupo Valting oli kaotuse järel löödud. „Publik sai muidugi täie raha eest. Meile pakuti mitu korda võitu, aga me ei võtnud vastu,“ oli ta nõutu.

„Mitu meie meest on saanud FC Kuressaares karastust ja teadsime, et oleme tugevamad, kui eelmisel aastal. Järgmisel aastal paneme kindlasti veelgi juurde,“ lubas peatreener.

SAAREMAA – HIIUMAA 1:1 (0:1), pen 8:7
Väravad: 53. Sander Seeman – 41. Andre Frolov
Hoiatused: 65. Thorwald-Eirik Kaljo – 66. Heimar Havik, 78. Algis Kelder, 78. Janno Johanson
Hiiumaa: 1-Gustav Kotkas, 18-Algis Kelder, 16-Sander Laur, 24-Janno Johanson, 25-Timo Vares, 22-Andreas Peetre (62. 17-Heimar Havik), 2-Karl Johan Kastein, 11-Andre Frolov, 9-Teet Kaasik, 10-Tõnis Koppel, 7-Martti Pukk (K).
Varus: 23-Hergo Tasuja , 12-Mihkel Selks, 17-Heimar Havik.
Mänguolud: +20, päikeseline ilm; muruväljak heas seisukorras.
Pealtvaatajaid: 300
Peakohtunik: Aivar Pohlak
Abikohtunikud: Argo Pruul, Mark Gortfelder

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar