esmaspäev, 28. juuli 2014

Kardisport

Hiiumaal Käina kardirajal sõideti rohkem kui 30-kraadises kuumuses Eesti kardispordi meistrivõistluste viies ja kuues etapp. Võistlus oli lisaks sportlastele raske nii pealtvaatajatele kui rajakohtunikele, neist viimased vajasid pärast mitme tunnist päikese käes olemist ka meditsiinipersonali poolset turgutust.
Tegemist on juba 21. sellise võistlusega Hiiumaal. Topeltetapp meelitas kohale ohtralt sõitjaid. Käina rajal lehvisid nelja riigi lipud ning hoolimata ligi 52-kraadisest asfalditemperatuurist püstitati rajarekordeid mitmetes võistlusklassides.

Otsa tegi lahti Rotax Max, kus jätkas võidukalt Aavo Talvar (Talvar Racing), kes ka seekord kõik esikohad ja parimad ringiajad endale jättis. Finaalsõidus sõitis Talvar ka uue Max klassi rajarekordi 36.831 sekundit.
Rotax Masters klassis oli taas võidukas Priit Sei (Talvar Racing), kes ka klassi uue rajarekordi 36.857 sekundit välja sõitis.
Rotax Junior klassis näitas väga head minekut Artur Ploom (Raha24 Motorsport), kes oli parim mõlemas võistlussõidus.
Mini 60 klassis domineerisid Käinas külalisvõistlejad. Nii eelfinaali kui finaali parim oli venelanna Ira Sidorkova (Gear Racing), kes on Eestis eelnevatelgi aastatel võistelnud. Reedeses eelfinaalis sõitis ta Mini 60 klassi Käina raja uueks rekordiks 41.420 sekundit.
Micro 60 klassis oli parim Karl-Markus Sei (TGT Racing).

Sarnaselt viiendale sõideti ka kuues etapp põrgukuumuses ja lisaks temperatuurile pakkusid pinget ka võidusõidud.
Rotax Max klassis jätkas rekordite lainel Aavo Talvar (Talvar Racing), kes Käina rajarekordi numbreid veelgi parandas ja uueks margiks 36,670 sekundit sõitis. Lisaks uuele rekordile võitis Talvar taas kõik võistlussõidud.
Rotax Masters klassis võidutses Priit Sei (Talvar Racing).
Põnevaks kujunes Rotax Junior klassi sõidud, kus kvalifikatsiooni kiireim oli Kaspar Korjus (AIX Racing Team), edestades Artur Ploomi (Raha24 Motorport) vaid 0,001 sekundiga. Eelfinaalis võttis võidu aga Ploom ning jätkas samas taktis ka finaalis, kus ta poodiumi kõrgemale astmele tõusis.
Mini 60 klassis olid Hiiumaal juhtohjad lähinaabrite käes, kui kuuendal etapi finaali võitis Soome sõitja Dennis Söderling (Gear Racing).
Micro 60 klassis oli mõlema võistlussõidu parimaks kindlalt Rimmo Kadapik (AIX Racing Team).

Kõik V etapi ja VI etapi tulemused. Fotogalerii.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar