esmaspäev, 12. mai 2014

Rattasport

Hiiumaa noored jalgratturid on jätkuvalt heas hoos. 

Kuusalu 21. Rattarallil, mis on Filter Maanteekarikasarja I etapp, olid Karmo Kutser ja Robin Pruul taas pjedestaalil. M15 vanuseklassis oli Karmo I ja Robin III kohal. 
Ka seekordne 33 km pikkune maanteesõit sai lõpplahenduse grupifinišiga, milles osales 32 ratturit.
Karmo pedaalis ennast selles grupis üle finišijoone üheteistkümnendana. Robin lõpetas järgmises grupis ja sai kokkuvõttes 35. koha.
Olgu tasemest ettekujutuse saamiseks ära märgitud, et keskmine kiirus 33 km läbimisel oli üle 40 km/h! Kokku sai aja kirja 169 ratturit. 
Indra Kutser võttis sõitu pigem treeninguna ja lõpetas 70. ajaga.

Team Rattapood Cup puhul on tegemist Eesti kõrgeima kategooria võistlussarjaga. Lahtiseletatult tähendab see raskemat ja tehnilisemat rajaprofiili. Rattureile tähendab see Eesti Jalgratturite Liidu individuaalsesse reitingusse punktide saamist 2. kategooria järgi. 
Sarja II etapp peeti Rakveres Palermo Terviserajal. Võib väita, et nii rasket rada annab Eestis teist leida. Kohati saab võistlejate tegevust rattal pigem trikitamiseks, kui rattasõiduks nimetada. 
Rada kulges kitsal puujuuri täis rajal, ühe puu tagant ja teise ümbert. Lisaks väga järsud tõusud ja langused. Ehk siis hea rattavalitsemine oli määrava tähtsusega. Selliseid kohti, kus saab "põhjagaasiga" vändata, on suhteliselt vähe. 
Noored said oma tööga ka seekord väga hästi hakkama. M12 poisid ja N14 tüdrukud sõidavad selles sarjas koos. 
Indra sõidu pikkuseks oli ca 3,8 km ja tal õnnestus võita nii poisse, kui tüdrukuid. Tasuks siis I koht. 
Foto: Andres Kutser

M14 vanuseklassi poisid sõitsid 2x3,8 km. Karmol õnnestus 2. ringil enda paremuse maksma panna ning teistel eest sõita. Nii kuulus seekord pea 50-sekundilise edumaaga esikoht kindlalt talle. Robin sõitis taaskord välja pronksise medali.
Foto: Andres Kutser

Järgmisel nädalavahetusel toimub Saaremaal Eesti Meistrivõistluste Kriteeriumietapp ja 7. Audi Saaremaa GP.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar