teisipäev, 13. august 2013

Olympic 5., Amserv 7.

4.-10. augustini Rootsis Sandhamnis toimunud 2013. aasta avamerepurjetamise ORCi klassi Euroopa Meistrivõistlustel sõitis Dago klubi jaht Olympic oma võistlusklassis välja viienda koha, teine Dago klubi jaht Amserv tuli üldkokkuvõttes seitsmendaks, kirjutab Hiiuelu.

ORC2 grupis sõitis kõrge viienda koha välja Dago jahtklubi jaht Olympic, kapteniks Tiit Vihul ja meeskonnas Marko Saarlaid, Rauno Pielberg, Siim Valgre, Tanel Trööp, Tarmo Vesberg, Erki Teras, Aivar Kaljumäe ja Raul Vane.

Veel eelviimasel päeval neljandat positsiooni hoidnud Olympicu tõukas viimasel päeval esikoha saanud Saksamaa jaht Silva Hispaniol, võites ühtlasi ka amatööride Euroopa meistri tiitli grupis ORC2.

Teise Dago jahtklubi jahi, Juss Ojala juhitud Amservi lõpptulemuseks nendelt võistlustelt üldkokkuvõttes seitsmes koht. "Aga igal asjal siin elus on põhjus ja iga sportliku tulemuse taga on töö, purjetamises ka raha...ehk vihjab meie 10 aastane suksu, et on aeg teda uuendada, sest nooremad preilid võtavad oma!!!", kirjutati Amservi Facebooki-lehel.

"Amservile siis seekord üldarvestuses seitsmes koht ja vaadates konkurente pole ka midagi häbeneda," kirjutati blogipostituses. "Eks lootuses tulime siia ikka medalit võtma, aga jõud ja hammas ei hakkand enamaks peale..."

Juss Ojala paatkond sai siiski tunda ka rõõmu pjedestaalil seismisest, kui Amservile anti üle pika Offshore-sõidu võitja auhind.

Amserv (Amserv-Toyota Sailing Team): Juss Ojala (kapten), Karl-Robert Trink, Marek Harjak, Priit Berkmann, Raul Loopalu, Andres Rätsepp, Aksel Artus, Meelis Kosk, Kaarel Kruusmägi.

Võistlus koosnes seitsmest lühirajasõidust vastutuule-allatuule rajal ning pikast kaheosalisest enam kui 13 tundi kestnud avameresõidust. Võistluse korraldas Rootsi Kuninglik Jahtklubi, kokku võistles Rootsis 60 jahti 8 riigist.

2015.aasta augustis peetakse ORC klassi Euroopa Meistrivõistlused juba Eesti vetes, Pärnus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar