laupäev, 14. juuni 2014

Treening

Neljapäeval, 12. juunil allkirjastasid Eesti Olümpiakomitee, Hiiu Vallavalitsuse ja Hiiumaa Spordiliidu esindajad lepingu, millega moodustatakse Hiiumaal kaks spordimeisterlikkuse treeninggruppi, vahendab ERR spordiportaal.

Neinar Seli, Anton Kaljula ja Katrin Sarapuu. Foto: Hiiu vald/FB

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul annab esimestelt projektiga liitunud maakondadelt laekunud tagasiside kinnitust, et projektiga tasub edasi minna. „Üks põhjus, miks me spordimeisterlikkuse treeninggruppide projekti maakondades algatasime, oli noortetreeneritele väärilise palga maksmine. Vaatamata sellele, et oleme tänaseks astunud koostöös riigiga jõulisi samme noortetreenerite palga küsimuse lahendamiseks, ei ole see projekt kaotanud oma aktuaalsust – noortele paremate treeningtingimuste loomine on endiselt tähtis teema nii kohaliku kogukonna kui ka riiklikul tasandil,“ ütles Seli.

Hiiumaalt valiti projektis osalema kaks treenerit: Hiiumaa Võrkpalliklubi treener Ülari Kaibald ja Hiiumaa kergejõustikuklubi Hiiker treener Toivo Pruul.

EOK toetab kahe aasta jooksul mõlemat treeninggruppi igakuiselt kokku 1280 euroga, projektis osalevatele treeneritele makstakse töötasu 890 eurot kuus, lisaks töötuskindlustus- ja sotsiaalmaks.

Maakondlike spordimeisterlikkuse treeninggruppide projekti raames loodud treeninggruppide treenerite töötasu võrdsustatakse pedagoog-metoodiku töötasuga. Projekti kaasatavad treenerid valib maakonna spordiliit koos maakonna omavalitsuste liiduga. Spordialade valikul lähtutakse kõrge kvalifikatsiooniga treenerite ja võimekate noorte olemasolust ning maakondlikest sporditraditsioonidest. Treeninggrupid komplekteeritakse põhikooli- või gümnaasiumiõpilastest sportlike saavutuste põhjal. Iga treeninggrupi suurus peab olema vähemalt kümme õpilast ja treeningute mahuks vähemalt 12 tundi nädalas.

Esimesed spordimeisterlikkuse treeninggrupid loodi 2010. aastal Jõgevamaal, Tartumaal ja Viljandimaal, 2012. aastal liitus Põlvamaa, 2013 Pärnumaa ning selle aasta esimeses pooles Järvamaa ja Läänemaa. Hiiumaa on kaheksas projektiga liitunud maakond.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar