kolmapäev, 14. oktoober 2015

Fitness

Margus Pirk teenis fitnessisarja Fitness5 Sparta etapil III koha. Sellega tagas ta ühtlasi pääsu Eesti meistrivõistlustele, mis toimuvad 24. oktoobril Pärnus.
Fitness5 on võistlus, mis koosneb viiest alast. Iga ala jaoks on võistlejal aega sada sekundit, et sooritada nii palju korrektseid korduseid, kui võimalik. Ala vahele jätmine toob kaasa disklahvi.
Võistlusaladeks on kangiga rinnalt surumine, kusjuures mehed suruvad kangi, mis võrdne enda keharaskusega, naised 70 protsendiga enda keharaskusest. Teiseks küünarvarte kõverdamine kangiga, kus mehed kasutavad kangi, millel raskuseks pool enda keharaskusest, naistel 40% enda keharaskusest. Järgnevad kangiga kükid. Siin kasutavad mehed 150 % enda keharaskusest, naised enda keharaskust kangi. Viimasteks aladeks on lõuatõmbed ja triitsepsi surumine rööbaspuudel.
75 kilo kaaluv Pirk tegi sama raske kangiga rinnalt 22 tõstet. Küünarvarsi suutis ta 37,5-kilose raskuse kangiga kõverdada 18 korda. Nõrgimaks alaks kujunes 112,5 kilose kangiga kükkimine, kus õnnestus teha kaks kordust.

Lisaks sooritas noormees 28 lõuatõmmet ja 42 triitsepsi surumist. Alade tulemusi kokku liites andis see tulemuseks 112 kordust. Esimene ja teine koht suutsid 139 ning 138, teised võistlejad saja piiri ei ületanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar