reede, 23. oktoober 2015

Tennis

Tennistreener Tiiu Masing avaldas tänases Hiiu Lehes artikli "Tagasivaade tennisesuve teise poolde 2."

Augustikuus võtsid tennise Hiiumaa meistrivõistlustel üksteiselt mõõtu kaheksa poissi, kelle sünniaastad 2003–2005. Turniiritabelis, kus igaühel seitse vastast, sai seitse võidupunkti kirja ja tuli meistriks P12 üksikmängus Oliver Matto. Viiest vastasest jagu saanud poisid reastusid omavahelistes mängudes võidetud ja kaotatud geimide suhtarvu põhjal aga nii: teine Karl Toomsoo, kolmas Joshua Finn Peicaud ja neljas Sander Roosimäe. Paarismängudes tulid kõigi kolme vastasega edukalt toime Oliver Matto ja Karl Toomsoo.
Seitse tüdrukut, noorim sünniaastaga 2006, mängisid meistrivõistlusi nn rohelise [pehmema – toim] palliga. Kõik vastased üle mänginud Vanessa Simuste on meister T12 üksikmängus. Lill Kagadze ja Mirjam Süsi saavutuseks on medalid teise ja kolmanda koha eest. T12 paarismänge kahjuks läbi viia ei õnnestunud.
Septembris korraldatud võistlusel 2001.–2004. sündinud tenniseõpilastele mängis end nelja poisi seast P14 vanuseklassi meistriks Aulis Aunapuu. Talle kolmes setis vastupanu osutanud Quentin Apri tulemuseks on teine koht Oliver Matto ja Kevin Mäetagase ees. Kaheksa tüdruku liidriks ja T14 meistriks tõusis Johanna Aaslepp. Talle järgnesid Katariin Kokla, Viktoria Lohk ja Laura Salusoo.
Võistluse Vaid Vasakukäelistele toimumisaeg sobis kolmele mehele. Eelmisel aastal teiseks jäänud Madis Annus võitis karika nüüd, Taido Elmi ja Tõnis Pärna vastu mängides.
Perepaaride mõõduvõtt 2. augustil oli erakordselt osavõtuvaene. Parim naispaar on õed Kadri Räis ja Liisa Apri, parim meespaar isa-poega Tanel ja Andreas Malk ning parim segapaar õde-venda Krista ja Tõnis Pärn.
Punase [kõige pehmema – toim] palliga mängitud parim perepaar 10. riigi taasiseseisvumispäeval oli palavuse tõttu raske katsumus kõigile. Lisaks juhtus kohe esimeses voorus ühel paarismängijal jalatrauma, mis vajas meedikute sekkumist ja jättis pealtvaatajaks ka Sander Roosimäe. Mängud siiski jätkusid ja kõige kogetu võrra said rikkamaks Kirsika Vasar, Albert Roberts, Aivar Lukk, Berit Tikenberg ja Vanessa Simuste. Kõik kõigiga läbi mängides pälvisid tunnustusmeene parim perepaar 10 tenniseõpetajast isa Bradley Roberts ja üheksaaastane Albert Roberts.
Ka meeste paarismänge nimetusega Hiiumaa Open 26 8. augustil ilmaolud väga ei soosinud. Kimbutama kippus väike vihm, aga viis paari sai oma mängud mängitud ja Rein Aksim, kes seekord oli uueks paariliseks valinud Madis Annuse, kordas mullust vasakukäeliste esikohta.
Tennise ABC kolmandal sünnipäeval, 30. augustil oli võistlusõhtu, kus kaheksa naist sett seti haaval turniiritabelis oma positsioone kohendasid, selgitamaks jälle uut karikavõitjat ning pärast mänge rõõmsal meelel esimese karikavõitja toodud sünnipäevatordil hea maitsta lasid. Karika pälvis veebruarist ABClaste ridadesse kuuluv Marina Väljas. Järgmised positsioonid hõivasid Ly Kaups, Aet Vohu ja Ave Vohu.
Suve teises pooles sai mängitud arvukalt ajatennise paarismänge, kus osalisteks klubi liikmed, noormängijad, püsikliendid ja ABClased. Ehkki välishooaeg ei ole veel otsi kokku tõmmanud, jäid viimasteks võistlusteks tennisekalendrit lõpetav kiirturniir meeste üksikmängus Kärdla Sügis ja Sügismikstuur segapaaridele 26. septembril.
Kaheksa mehe ühtejärge toimunud lühendatud settidega mängud viisid finaalis vastakuti Mart Onemari ja Kristjan Metsanurme. See, kälimeeste esimene ametlik omavaheline võistlusmäng lõppes, kuigi tundus juba, et lõppu ei tulegi, tulemusega 7:5, 6:7, 10:8 Metsanurme kasuks. Ka kolmas koht ei tulnud kergelt. Tanel Malk sai Argo Vasarast jagu alles seisul 6:4, 4:6, 10:8.
Õhtupoolikul toimunud segapaarismängudeks kogunes samuti kaheksa paari. Kadri Räis ja Tanel Malk alistasid finaalis 6:1, 7:5 meistrivõistluste esipaari Maarika Matt ja Argo Vasar. Külalised Maarit Kuusmik ja Margus Talur said võiduga 4:6, 6:2, 10:8 Kaisa ja Andreas Malga üle kolmanda koha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar