laupäev, 6. aprill 2013

Korvpalli meistriliiga play-off

Tänasega tõmmati joon alla korvpalli meistriliiga põhiturniirile. 

Hiiumaa noormeeste koduklubi TYCO Rapla sai väheolulises kohtumises 82:89 lüüa Tallinna Kalevilt. Kristjan Voolaid sai mänguaega veerand tundi ja tõi selle ajaga 4 punkti ning noppis 3 lauapalli. Martin Paasoja mängis 25 minutit, mille jooksul kogus oma kontosse 2 lauapalli, 2 vaheltlõiget ja 14 punkti.
Põhiturniiri lõppkoha osas otsustav mäng peeti aga nädal tagasi, 30. märtsil. Siis võõrustas KK Pärnu suvepealinnas Raplat. Pärnu juhtis pea kogu kohtumise, ent kolm sekundit enne lõpuvilet tabas Martin Dorbek lähiviske ja tagas Raplale 63:61 võidu. Sellega teeniti põhiturniiril 5. koht ja jäeti just Pärnu enda selja taha.
Paasoja sai oma endise koduklubi vastu mänguaega veerand tundi ja kostitas vastaseid 8 punktiga. Kokkuvõte mängust.

Põhiturniiril sai Paasoja mänguaega 28 kohtumises, keskmiselt viibis ta platsil 24 minutit. Selle ajaga võttis ta 3 lauapalli, andis 1,7 resultatiivset söötu, tegi 1 vaheltlõike ja viskas 7,21 punkti. Eesti U-20 koondise liige ütles, et hooaeg on nii tal kui ka klubil suurte tõusude ja mõõnadega  kulgenud, samas mänguaega talle jagub ja mänguplaan sobib.

"Mänguaega olen saanud üpriski palju ja mis mul ikka saab selle vastu olla, kui saan mängida. Võistkonna treener Indrek Ruudu mänguplaaniga olen tuttav ja midagi kardinaalselt ma nö ümber õppima ei pidanud. Mänguplaan on mulle suhteliselt sobiv- meilt nõutakse kiiret ja agressiivset mängu.
Minu jaoks on hooaeg olnud raske, kuna treeningkoormus on tõusnud rohkem kui kahekordselt võrreldes eelmise aastaga, kui mängisin KK Pärnus. Teen kaks korda päevas rasket, kuid arendavat trenni.
Tunnen, et olen see aasta edasi läinud just oskuslikuse poole pealt- hommikuti tehtud individuaalne töö hakkab ennast ära tasuma," selgitas 191 cm tagamängija.
Paasoja hooaja tipphetke on teil kõigil võimalik ise vaadata. Play-off seerias unistab ta aga pronksmedalitest: "Kõigepealt on veerandfinaalis vaja TTÜ alistada, mis on raske, kuid kindlasti võimalik. Ja kui sealt peaksime edasi minema, siis Kalev/Cramo vastu on ikka meil väga raske, lihtsalt jõudu ja kogemusi jääb veel väheks. Aga pronksi tahaks küll ära võtta, kas siis Rakvere või Pärnu vastu."


Voolaid sai mänguaega 21 kohtumises. Keskmiselt 13 minutit mängu kohta ja sellega võttis ta 2,4 lauapalli ja viskas 4 punkti. Mees ise rääkis, et on sel hooajal vigastustega kimpus olnud: "Sel hooajal on mul olnud palju vigastusi ja traumasid, mis piirasid nii mängimist kui treenimist. Kui oleksin olnud koguaeg terve ja saanud korralikult treenida, siis oleks ka isiklikus plaanis esitused ja statistika kindlasti parem."
Ta alustas hooaega väikse ääre positsioonil, kus tuli katta endast oluliselt kiiremaid ja tehnilisemaid mängijaid ning algus oli raske. "Hooaja teisel poolel olen mänginud suure ääre positsioonil, kuna Indrek Kajupank läks Kalev/Cramosse ja Martin Dorbek, kes on selgelt tagamängija, tuli sealt meile Raplasse. Mänguaeg on jäänud üldiselt samaks ja millegi üle nuriseda ei saa," selgitas 201 sentimeetrine mängumees.
Hooaja tipphetkeks peab Voolaid 10. novembri mängu Rakvere Tarvase vastu, kus ta tõi 20 punkti ja 5 lauapalli. Vabavisked sealjuures 6/6, kahesed 1/2 ja kolmesed 4/7. Rapla võitis kohtumise 95:70. "Peale seda sain aga vigastada ja pidin jälle nullist pihta hakkama," kirjeldas ta spordis esinevaid tõuse ja mõõnasid.

Play-offis kohtub Rapla põhiturniiri neljanda, TTÜ KK-ga. Kolme võiduni mängitava veerandfinaalseeria avakohtumine peetakse kolmapäeval, 10. aprillil TTÜ spordihallis. Pühapäeval kohtutakse Raplas Sadolini spordihoones. Teisipäeval (16.04) taas pealinnas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar