kolmapäev, 1. mai 2013

Kunstmuruga vutiväljak


Kärdla saab kunstmuruväljaku.

Kärdla linnapea Georg Linkov ütles jalgpall.ee portaalile, et linna mängude maja juurde endiste asfaltplatsiga tenniseväljakute asemele rajatava kunstkattega jalgpalliväljaku mõõtmeteks on 25x40 meetrit ja sellega on esmased vajadused rahuldatud. „Teeme alguse ja kui hiljem oleme rikkamaks saanud, siis kindlasti on kavas ehitada ka täismõõtmetega väljak,“ täpsustas linnapea.

Kärdla kunstmuruväljaku kogumaksumus on 59 000 eurot. Hiidlaste Koostöökogu otsustas toetada Leader meetmest Kärdla linnavalitsuse esitatud projekti 16 000 euroga, Kultuuriministeerium eraldas 20 000 eurot ja linn panustab 10 000 eurot, pruugitud katte annab Eesti Jalgpalli Liit. Ehitustööd tahetakse lõpetada sügiseks. 2014. aastal rajatakse piirdeaed ja valgustus.

Samuti otsustas Hiidlaste Koostöökogu toetada MTÜ Hiiumaa Jalgpall esitatud väravate projekti Leader meetmest 3236,76 euroga. Selle eest ehitatakse endale multifunktsionaalsed väravad, mis on kasutatavad kahepoolselt ja tänu neile saavad ka väikesed poisid endale sobiva suurusega väravad.

„Oleme välismaal toimuvatel turniiridel selliseid väravaid näinud ja otsustasime seda ka meil rakendada,“ lausus Linkov. „Neid väravaid saab kasutada suurel platsil, aga kui väikesed poisid hakkavad mängima, siis on võimalik need ümber pöörata ja väravad on kohe väiksemate mõõtmetega.“

Hiidlaste ehitatavate väravate vastu on juba huvi tundnud ka saarlased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar