teisipäev, 19. august 2014

Tennis

Teateid tenniseplatsidelt ja pisuke pilguheit möödanikku, 31.juuli – 09.august 2014

"Vaid vasakukäelistele" (toimus 31.juulist-03.augustini)
Juba mõned aastad mõtetes mõlkunud soov näha Kärdla tenniseväljakutel üheaegselt mängimas vaid vasakukäelisi, saigi teoks. Tõsi, eeldatud kaheksa asemel kogunes võistlema neli meest, kuid hüva mõte on idanema läinud ja küllap, lootes ka suvehiidlaste peale, osalejaid edaspidi juurde tuleb. Kurakäeliste esimese mõõduvõtu viimases mängus kohtusid Priit Aus ja Madis Annus. Ülinapilt, vaid kahepunktilise paremusega otsustavas kiires lõppmängus jäi peale Priit. Väärt konkurentsi pakkusid neile Märt Lindre ja Tõnis Pärn.
Madis Annus ja Priit AusFoto: Tiiu Masing

"Parim perepaar 2014" (toimus 03.augustil)
Selsamal väga kuumal kohvikutepäevajärgsel pühapäeval olid võistlustules ka kümme Hiiumaa tennisistidest perepaari. Viiest ühises grupis mänginud nais- ja segapaarist väljusid võitjatena Mari Tarning ja Sven Simuste ning meespaaride grupist Tanel ja Andreas Malk. Omavahelises mängus nimetusele "Parim perepaar" olid paremad varemgi selleni püüelnud isa ja poeg. Võistlusel, mis alguse saanud 1989.aastal, võitsid kohamängus Kristi ja Georg Linkovi ning olid sedapuhku kolmandad Oliver ja Kristjan Tatar, kellest aastatel 1992-1994 ja 1997 ei saanud keegi jagu. Segapaarid on üldvõitjaks tulnud kaheksal korral - Kristiina ja Jaanus Mäe aastatel 2002-2004, kuid naispaar seni veel ei kordagi.
Parim perepaar 2014. Andreas Malk ja Tanel Malk ning Mari Tarning ja Sven Simuste. Foto: Tiiu Masing

"Hiiumaa Open 25" (toimus 08.augustil)
Juulikuu kolmandal nädalal aset leidnud tennisevõistlustest ülevaadet kirja panema hakates avastasin ühtäkki, et Hiiumaa Open tennises on juba 25-aastaseks saanud. Jah, nurgakivi Hiiumaa lahtistele meistrivõistlustele pandi paika 1990-nda aasta augustis meeste paarismängudega "Hiiu Kaluri" tenniseväljakul, rahvakeeli Polgus. Esikohta väärisid tollal sõbrad Virolahti Tenniseklubist, kuid võislust rikastama oli tulnud ka hiidlastest kogenenumaid külalisi Tallinnast ja Pärnust.
Meenutamaks ja tähistamaks 25-aasta eest sündinut, kutsusime 08.augusti pärastlõunaks Hiiumaa Tenniseklubi väljakutele Kärdla südames taas kaheksa meespaari lootuses õhtuks nende seast seekordsed parimad välja sõeluda. Justkui loogiliseks jätkuks nädal varem toimunud üksikmängudele sattusid juhuse läbi koos mängima ja võitsid turniiri suvehiidlased Rein Aksim ja Leigh Morgan, kes mõlemad tavatsevad mängu ajal reketit vasakus käes hoida. Finaalivastasteks said nad tänavuse Hiiumaa Openi võitjapaari Leemet Käär ja Ago Rist. Kolmanda koha mängus olid Ants Sepp ja Rivo Aunpu edukamad paarist Rando Reining ja Jaanus Levkoi, mõlemad korvpallisõpradele teada-tuntud mehed. Muide, augustis 1990 oli rohke mängupagasiga tallinlase Ants Sepa paariliseks hiidlane, tollal 15-aastane Rando Reining ja siis jõuti finaali kogenud soomlaste vastu. Tookordsel turniiril osalenutest on tennise juurde jäänud teisigi, kuid nüüd tegi võislusmängud kaasa veel vaid Raivo Rist. Oliver Tatar kahjuks tulla ei saanud, kuid kutse osalemiseks võttis rõõmuga vastu Rando ja Oliveri omaaegne trennikaaslane Meelis Tursk. Esimeses ringis kaotanutest mängis paar Andreas Malk – Meelis Tursk end viiendaks.
Hiiumaa Open 25 avamine Alfred Keerd Arenal. Ajaloolist rändkandikut aastast 1990 hoiab Kaarel Keerd Peetri Tenniseklubist. Foto: Tiiu Masing

"Peeter II Hiiumaal" (toimus 09.augustil)
Neljaaastase ajalooga sõpruskohtumised Peetri Tenniseklubiga on saanud üksikmängudes turniiri vormi. Laupäevale, 09.augustile kavandatud võistluse rikkus ositi keskpäevane paduvihm, mistõttu sel aastal kahjuks vaid kaheksa mehe ponnistused kolmele karikale turniiril "Peeter II Hiiumaal" said lõpplahenduse alles täiskuu valvsa pilgu all. Rivo Aunpu meie sõprusklubist alistas ühtejärge kolm vastast, esimene ja finaalivastane Hiiumaa Tenniseklubist, ning tõusis oma mullusest saavutusest koha kõrgemale. Teel finaali klappis ideaalilähedaselt mäng ja valitud taktika hiidlasel Andres April, kuid võitja vastu ta nii hästi enam siiski ei saanud. Kolmanda karika pälvis külalisvõistleja Allan Liivoja, tõrjudes teelt auhinnalistele kohtadele kaks mulluse esikolmiku meest.
Peeter II Hiiumaal osalejad: Taavi, Andres, Kaarel, Allan, Andreas, Aare-Villu, Rivo, Tõnis.Foto: Tiiu Masing


10-ndast augustist on võisluste teatepulk juba Hiiumaa meistrivõistluste käes.

Tiiu Masing 14.08.14

Hiiumaa Tenniseklubi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar