laupäev, 4. jaanuar 2014

Aasta sportlane

Spordiaasta tähed 2013 galal nimetati aasta meessportlaseks vehkleja Nikolai Novosjolov, kellele küsitluses järgnesid maadleja Heiki Nabi ja kergejõustiklane Gerd Kanter.
Foto: Siim Semiskar/ERR SPORT

Novosjolovit eelistasid esimesel kohal nii ajakirjanikud, rahvas kui ka alaliidud. Täpselt samamoodi asetasid kõik teisele-kolmandale kohale Nabi ja Kanteri.
"Olen näinud Gerdi trenni - see on tipptase. Kahjuks ei ole näinud Heiki trenni, aga tulemused räägivad enda eest. Loodan, et ka minu trennid on suhteliselt tugevad," ütles Novosjolov ERR spordiportaalile ja lubas kõrgete eesmärkide nimel pingutada veel ühe olümpiatsükli.

Aasta meessportlane (punktid ajakirjanikelt, rahvalt ja alaliitudelt ning kokku):

1. Nikolai Novosjolov  5+5+5 = 15
2. Heiki Nabi              4+4+4 = 12
3. Gerd Kanter           3+3+3 =  9
4. Tanel Kangert        2+1+2 =  5
5. Kristjan Kangur      1+2+0 =  3
6. Aigar Leok              0+0+1 =  1

Kadi Raadio saates Kohvilähker oli Urmas Lauri külaliseks 28. detsembril Heiki Nabi. Kuigi vestlus kahekordse maailmameistriga keerleb ümber maadluse, on juttu ka Hiiumaast, perekonnast, vabast ajast ning Heiki Nabi suurtest eeskujudest. Saade on järelkuulatav.

Spordiaasta tähed 2013 galal nimetati aasta treeneriks aga Heiki Nabi juhendaja Henn Põlluste, kellele tihedas konkurentsis järgnesid vehklejate treenerid Igor Tšikinjov ja Natalja Kotova.

Aasta treener (punktid ajakirjanikelt, rahvalt ja alaliitudelt ning kokku):

1. Henn Põlluste  2+3+1 = 6
2. Igor Tšikinjov 1+1+3 = 5
2. Natalja Kotova 3+0+2 = 5
4. Tiit Sokk          0+2+0 = 2

Hiiu Leht vahendab, et mõlemad mehed olid enne jõule kutsutud President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese vastuvõtule Kadriorus. Sinna kutsuti 2013. aastal Eestile kuulsust toonud sportlasi ja nende treenereid. Kutsutute seas olid ka Heiki Nabi koos abikaasa Egle Eller-Nabiga ja Heiki treener Henn Põlluste.

President ütles, et tänavune [2013.] aasta oli Eesti spordile hea aasta. “Tänan teid visaduse, keskendumise ja sportliku vapruse ning saavutuste eest. Tänan teid hea ning positiivse eeskuju eest,“ ütles riigipea.
“Oma pühendumise ning saavutustega olete heaks eeskujuks kõigile meile. Teie olete need, kes saavad aidata kaasa tervislike eluviiside tutvustamisele. Meist endist sõltub, et meie elukvaliteet oleks parem ning aktiivselt elatav eluiga pikem,” sõnas president Ilves.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar