reede, 25. juuli 2014

Korvpalli suveliiga

Eelmisel nädalal viibis TYCO/Rapla meeskonna korvpallur Martin Paasoja Hispaanias Leonis. Seal korraldatud Euroopa korvpalli suveliigas näitas ta head minekut.
Paasoja ütles Eestisse tagasi jõudes, et Euroopa suveliigas osalemine oli positiivne samm tema karjääris. „Ma arvan küll, et suveliigas osalemine täitis oma eesmärgi, kuna sain kogemusi edasiseks karjääriks,“ ütles 21-aastane ja 191 cm pikkune mängumees.
Martin Paasoja all vasakul oma meeskonna, Astorga ühispildil. Foto: suveliiga FB lehekülg

Astorga meeskonna, kuhu Paasoja suveliigas kuulus, treenerilt Tino Ugidoselt teenisid Hiiumaal üles kasvanud noormehe esitused kiidusõnu. Samas veel kaalukam märk on Paasoja valimine suveliiga First team´i ehk sümboolsesse viisikusse.
Statistikat vaadates oli Korvpalliklubi Pärnu kaudu Eesti tippkorvpalli jõudnud noormehe 15,6 punkti mängus liiga viies tulemus. Sealjuures just finaalmängudes turniiri viimasel päeval viskas Paasoja 28 silma.
Lisaks tegi ta 1,4 vaheltlõiget mängus, mis oli paremuselt neljas näitaja.
Paasoja jäi vaoshoituks. „Jään oma sooritustega enam-vähem rahule. Sport on selline, et kunagi ei saa täielikult rahul olla.“
Ta tõi trumbina välja oma hea füüsilise konditsiooni. Konditsioneerita saalis- väljas lõõskas Hispaania suvi 35 plusskraadiga varjus-, kus õhku eriti hingata polnud, tuli nelja päevaga mängida viis mängu. „Pidasin ilusasti vastu, kuigi see oli karm,“ ütles Paasoja, kes just viimases mängus oma parima esituse tegi.
Maailma tuntuim on NBA ehk Põhja-Ameerika korvpalliliiga suveliiga, mille kaudu unistuste liigasse jõuda üritatakse. Ka suveliiga eesmärk on end klubidele näidata.
Kas ka Paasoja ootab ees klubivahetus? „Klubi vahetusega seoses ei tahaks enne midagi öelda, kui asjad sada protsenti kindlad pole,“ jäi agentuuri You First Sports klient tagasihoidlikuks. „Ent huvi on tuntud,“ lisas ta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar