esmaspäev, 8. september 2014

Saalihoki



Hiidlased Tarvo Kivisilla (pildil) ja Ken Pähn mängisid Eesti koondises olulist rolli, kui Hispaanias võideti kvalifikatsioonivalikturniir, mille kaudu tagati koht tuleva aasta maailmameistrivõistlustele Rootsis.
Eesti mängis ühes alagrupis Ukraina, Belgia, Suurbritannia ja Hispaaniaga. Juba enne turniiri võis ennustada, et otsustavaks saab viimane kohtumine. Mäng võõrustajate vastu.
Nii ka läks. Esimesed kolm mängu olid Eesti noormeestele pigem soojenduseks.
Esmalt purustati 29:3 Ukraina. Pähn viskas 3 väravat, aga andis ka 5 resultatiivset söötu. Kivisilla skooris aga koguni 7 korda.
Seejärel võideti Belgia 8:4. Kivisilla panustas ühe väravaga.
Suurbritannia alistati 25:3. Mõlemad hiidlased sahistasid võrku kahel korral, lisaks andsid ka sama palju sööte.
Pühapäeva õhtul mängiti otsustav kohtumine Hispaaniaga. 11:10 seisuga lõppenud mäng tähendas, et järgmisel kevadel ootab eestlasi maailmameistrivõistluste finaalturniir Rootsis Helsingborgis.
Mõlemad Hiiumaa noormehed kogusid turniiril 13 resultatiivsuspunkti, millega olid vastavas edetabelis 6.-8. kohal. Sealjuures  Kivisilla 10 väravat oli paremuselt kolmas näitaja.

Kvalifikatsioonivalikturniiri teise alagrupi parim oli Ungari, kes sarnaselt Eestiga pääses MM-ile. Aprilli lõpus, mai alguses peetaval finaalturniiril on nende vastasteks Taani, Saksamaa, Kanada, Jaapan, USA ja Austraalia-Okeaania valikturniiri parim riik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar